Fyld hullerne op med isolering

Hulmursisolering er udover facadeisolering, en af de bedste måder at isolere sit hus på. Isoler Huset anbefaler altid at hulmursisolere hvis muligt.

Når man isolerer hulmuren på et hus, udfylder/isolerer man det hulrum der er imellem indermur og ydermur med isoleringsmateriale. Dette hulrum er typisk mellem 80 og 140 mm. For at få hulmursisoleret, bores der et 20 mm. hul i fugen i ydervæggen hvor 3 sten mødes. Derefter blæses isoleringsmaterialet ind i hulmuren, som er det rum der ligger mellem inder- og ydermuren. Efter isoleringsmaterialet er blæst ind i hulmuren, fuger vi til igen og husmurens facade står som uændret.

På et gennemsnitshus forsvinder 32% af varmen ud igennem ydremurene. Hvis huset er fra før 1960, er det ofte meget mere. Det er generelt huse fra før 1960 der ikke er hulmursisoleret, eller huset kan have en hulmursisolering som er faldet sammen eller forsvundet. Disse huse kan med et simpelt indgreb efterisoleres. I dag isoleres hulmuren samtidig med at man bygger nye huse.

Fordele ved hulmursisolering

– Spar ca. 20-40 % af varmeudgiften
– Undgår kuldebroer
– Ingen støj og svineri indenfor
– Billigste måde at isolere på
– Bedre indeklima
– Varme besparelsen betaler typisk etableringsomkostningerne hjem inden for 5 år.

Hvad koster det?

Priseksempel på 150 m2 muremestervilla i halvandet plan, som blev hulmursisoleret, huset er opvarmet med naturgas:

– Hulmursisolering: 14.000,-
– Tilskud fra lokalt energiselskab: 3.800,-
– Reel omkostning: 10.200,-
– Energi besparelse pr. år: 2.350,-
– Tilbagebetalingstid: 4 år og 4 måneder

Du kan læse mere om hulmursisolering her: