Giv dit hus frakke på

Udvendig facadeisolering er den bedste måde at isolere sit hus på, men ikke den nemmeste. Isoler Huset har specialiseret sig indenfor dette område, og kan tilbyde Danmarks bedste priser.

Facadeisolering er hyppigt udbredt syd for grænsen, og udmærker sig ved at man ”pakker” huset ind i facadeisoleringsbatts. Isoleringen er typisk 50 til 200 mm tyk og bliver fastgjort direkte på facaden med speciel lim og specialnagler.  Herefter bliver det isoleringen pakket ind med armeringsnet lagt i en speciel puds for at styrke facaden. Alle kanter ved vinduer, døre, hjørner osv. bliver forstærket med metalbånd.
Til slut pudses huset op i silicatpuds i valgfri farve, og det færdige resultat er et nypudset energirigtigt hus i flot finish. Silicatpudsen er specielt fremstillet til netop facadeisolering og overholder nutidens brandkrav. Vi facadeisolerer både med polystyren og mineraluld.

Fordele ved facadeisolering:

– Spar ca. 40-60 % af varmeudgiften
– Undgår kuldebroer
– Mindsker ikke indvendigt boligareal
– Mindsker fugtproblemer
– Mindsker støjgener betydeligt
– Ingen indvendige gener ved etablering
– Beskytter muren
– Giver en flot facade

Den ekstra tykkelse ydermur giver en stigning i ejendommens BBR arealet, dvs. man får flere m² hus, da BBR arealet måles efter væggenes ydermål. Dette har ingen betydning for arealet, der bruges til udregning af byggeprocenten, men det giver huset en betydelig værdiforøgelse, da landet ejendomsmæglere udbyder boliger med BBR arealer.

Det effektive areal ved nybyggeri er derfor også mindre end ved tilsvarende ældre boliger.
Et typisk halvanden plans hus med 100 mm facadeisolering, kan derfor hurtigt stige 5-8 m² i BBR areal, og dermed også kunne udbydes til en højere pris ved salg.

Ved stort set alle slags isoleringsforbedringer kan der gives tilskud fra den lokale energi leverandør. Isoler Huset sørger for at indberetningen sker korrekt, og tilskuddet vil blive modregent næste energiopkrævning. Typisk ligger tilskuddet for facadeisolering på 5.000,- til 10.000,- alt efter energi besparelsen

Hvad koster det?

Priseksempel på 130 m² muremestervilla i Søborg, som fik lavet 100 mm facadeisolering. Huset skulle alligevel pudses op, og kunden havde fået tilbud på dette fra lokal murer på ca. 40.000,-.

– Huset er opvarmet med naturgas.
– Isoleringsarbejde: 150.000,-
– Varmeregning før: 19.800,-
– Varmeregning efter: 10.700,-
– Tilskud fra HMN gas for ekstra isolering: 6.800,-
– Forøgelse i BBR m² ca. 6 m²

Da kunden alligevel skulle have pudset huset op, er den reelle omkostning til facadeisoleringen ca. 93.200,-, og med en m² pris i Søborg på ca. 30.000,- pr. m² er investeringen allerede tjent hjem fra dag 1.

At kunden så kan glæde sig over en besparelse på 9.100,- i varme om året luner ekstra godt. Det kan ikke betale sig ikke at facadeisolere!

Du kan se energibesparelsen nedenfor:

Varmebesparelse grøn (1)

Du kan læse mere om facadeisolering her:

 

Timelapsevideo over fuldt facadeisoleringsprojekt

Ældre villa fra 1920 bygget i hult træskelet beklædt forskalningsbrædder med 5 cm slaggerplader som facade.

Villaen er blevet strippet for facadebeklædning indtil bagsiden af pudsede indervægge. Træskellet er herefter fyldt op med 100 mm mineraluld, som bliver beklædt med krydsfiner, der herefter bliver facadeisoleret med 100 mm facadebatts. Sokkel isoleres i 50 mm polystyren. Alle vinduer samt tagrender bliver skiftet. Huset pudses op i hvid med grå sokkel.
Hele projektet tager lige under 4 uger, og hele processen er i denne time lapse video, forkortet ned til under 1 minut.